Isolatie Valkenswaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Valkenswaard? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals dakisolatie en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Valkenswaard. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de zolder isoleren en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-valkenswaard-5551

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettige leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Postcode5551
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Valkenswaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Valkenswaard is interessant (al vanaf € 740 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1650 en de winst ligt rond de €245 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Valkenswaard kost ongeveer €4750. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11500. Daarmee bespaar je plusminus €840 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zien we nog een aantal rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Valkenswaard (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Valkenswaard isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Valkenswaard. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3100)
€605
(€4750)
€990
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€245
(€2550)
€365
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1175)
€630
(€2075)
€860
(€3425)
HR++ glas€190
(€2650)
€270
(€4250)
€370
(€4925)
isolatie valkenswaard 5551

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Valkenswaard?

Waarom mijn woning in Valkenswaard isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Budget Energie en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075, waarbij u een besparing realiseert van €300 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide acties als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Formido, Hubo, Multimate, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Valkenswaard

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Valkenswaard een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.valkenswaard.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Valkenswaard
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Valkenswaard. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Valkenswaard wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Valkenswaard voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Valkenswaard. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen