Isolatie Bergeijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bergeijk? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen als de schuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over isolatie Bergeijk. Bijvoorbeeld thema’s als HR++ glas en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-bergeijk-5571

 • Elke maand besparen op energie
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder last van ongedierte
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5571
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref je de meest populaire stappen om jullie woning in Bergeijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bergeijk kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 910 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen fluctueren rond de €1725 en het rendement ligt op zo’n €205, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bergeijk kost plusminus €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Je profiteert van zo’n €840 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er meerdere vaak toegepaste vormen. Hierna bespreken we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bergeijk (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een groenere samenleving? Woning Bergeijk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 (jaarlijks). Op deze pagina check je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bergeijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3850)
€865
(€6950)
€1140
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€285
(€1600)
€325
(€3450)
Spouwmuur€210
(€1400)
€750
(€2200)
€820
(€3450)
HR++ glas€235
(€2525)
€280
(€3750)
€355
(€4950)
isolatie bergeijk 5571

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Bergeijk?

Waarom mijn woning in Bergeijk isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en geeft een besparing van €325 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergeijk

Door te profiteren van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Bergeijk een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergeijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergeijk
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bergeijk. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Bergeijk wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bergeijk voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Bergeijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen