Isolatie Leende

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Leende? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een investering als bijv. de garage isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Leende. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals deuren isoleren en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-leende-5595

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5595
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Leende te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Leende kan erg voordelig (al vanaf +/- € 750 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €250 op jaarbasis (prijzen december 2023).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €240, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Leende kost je zo’n €4750. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Het rendement is al snel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. De winst is om en nabij €930 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Leende (december 2023)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere samenleving? Woning Leende isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Leende. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3250)
€765
(€6300)
€980
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€230
(€2300)
€350
(€3000)
Spouwmuur€395
(€1750)
€620
(€2525)
€865
(€3225)
HR++ glas€210
(€2575)
€270
(€3075)
€395
(€5400)
isolatie leende 5595

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Leende?

Waarom mijn woning in Leende isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en geeft een besparing van €330 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Hubo, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Heeze-Leende

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Leende een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heeze-leende.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heeze-Leende
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Leende. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Leende wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Leende voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Leende. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen