Isolatie Heeze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heeze? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen als isolatie van buitenmuren en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Heeze. We staan stil bij items als de bodem isoleren en EPS isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-heeze-5591

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Heeze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heeze kan erg voordelig (om en nabij de € 720 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1900 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heeze kost doorgaans €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Je profiteert van om en nabij €830, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heeze (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Woning Heeze isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Heeze. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4350)
€645
(€6350)
€960
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€255
(€2150)
€350
(€3600)
Spouwmuur€390
(€1225)
€610
(€2625)
€820
(€3600)
HR++ glas€210
(€2925)
€320
(€3450)
€440
(€5250)
isolatie heeze 5591

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Heeze?

Waarom mijn woning in Heeze isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Karwei, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Heeze-Leende

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Heeze een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heeze-leende.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heeze-Leende
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Heeze. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Heeze wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Heeze voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Heeze. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen