Isolatie Waalre

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Waalre? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen zoals vloerisolatie of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met handige informatie over isolatie Waalre. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-waalre-5581

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalre
Postcode5581
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind je de meest rendabele methodes om een woning in Waalre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Waalre is goed te betalen (ongeveer € 920 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Waalre kost ongeveer €5600. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De besparing loopt op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. De winst is om en nabij €970, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we allerlei aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Waalre (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Waalre isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Waalre. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€635
(€5850)
€980
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€290
(€1600)
€350
(€3100)
Spouwmuur€250
(€1050)
€580
(€2000)
€930
(€3375)
HR++ glas€210
(€2775)
€275
(€3250)
€360
(€4500)
isolatie waalre 5581

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Waalre?

Waarom mijn woning in Waalre isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en besparen tot €335 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse klussen als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Waalre

Met behulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Waalre een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waalre.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waalre
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Waalre. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Waalre wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Waalre voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Waalre. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen