Isolatie Sterksel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sterksel? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie van buitenmuren en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Sterksel. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de garage isoleren en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-sterksel-6029

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan snel aangebracht worden
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode6029
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Sterksel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sterksel is interessant (gemiddeld zo’n € 930 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €295 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn ongeveer €1625 en de winst ligt rond de €220 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sterksel kost zo’n €4650. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Hiermee bespaar je pakweg €820 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we verschillende interessante vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Sterksel (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Sterksel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2400 m3. Dat komt neer op €1200 p/jaar. Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Sterksel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€735
(€5650)
€1080
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€235
(€2150)
€370
(€3600)
Spouwmuur€335
(€1325)
€640
(€2025)
€835
(€3450)
HR++ glas€250
(€1950)
€330
(€3775)
€445
(€4900)
isolatie sterksel 6029

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Sterksel?

Waarom mijn woning in Sterksel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Delta en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en geeft een besparing van €205 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende projecten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hornbach, Praxis, Multimate, Formido, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heeze-Leende

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Sterksel een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heeze-leende.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heeze-Leende
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen door te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Sterksel. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Middels de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Sterksel wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Sterksel voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sterksel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen