Isolatie Veessen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Veessen? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen zoals schuin dak isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Veessen. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de spouw en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-veessen-8194

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder tocht in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8194
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest toegepaste acties om jouw woning in Veessen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Veessen is goed te betalen (vanaf ongeveer € 770 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn zo’n €1800 en je bespaart al snel €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Veessen kost +/- €4450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13400. De winst is ongeveer €850, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er verscheidene alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Veessen (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Veessen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. Dat komt neer op €1375 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Veessen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3300)
€865
(€6600)
€910
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€295
(€2300)
€355
(€3250)
Spouwmuur€175
(€1550)
€750
(€2150)
€915
(€3500)
HR++ glas€220
(€1900)
€265
(€4075)
€420
(€4675)
isolatie veessen 8194

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Veessen?

Waarom mijn woning in Veessen isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Nuon, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €345 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerde

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Veessen een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerde.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerde
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Veessen. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Veessen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Veessen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Veessen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen