Isolatie Vorchten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vorchten? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als spouwmuren isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je nuttige informatie over isolatie Vorchten. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-vorchten-8193

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8193
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Vorchten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vorchten is financieel toegankelijk (vanaf € 750 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1750 en de besparing loopt op tot €195 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vorchten kost zo’n €5100. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Je profiteert van ongeveer €870 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er allerlei mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vorchten (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame wereld? Woning Vorchten isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 (jaarlijks). Hierna berekenen we de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vorchten. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3850)
€665
(€6400)
€910
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€210
(€1550)
€395
(€3450)
Spouwmuur€380
(€1100)
€720
(€2250)
€830
(€3625)
HR++ glas€215
(€2825)
€315
(€3650)
€390
(€5125)
isolatie vorchten 8193

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Vorchten?

Waarom mijn woning in Vorchten isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €310 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerde

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus een kwart van de offerte mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vorchten een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerde.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerde
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Vorchten. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Vorchten wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Vorchten voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Vorchten. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen