Isolatie Wapenveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wapenveld? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de kruipruimte isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Wapenveld. We staan stil bij vraagstukken over warmtereflecterende folie en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-wapenveld-8190

 • Besparen op energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 belasting
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8190
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek jij de interessantste manieren om jullie woning in Wapenveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wapenveld is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 910 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €210 (jaarlijkst, tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €210 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wapenveld kost zo’n €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het rendement is grofweg €790 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog enkele interessante vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wapenveld (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Wapenveld isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar. Onderstaand komen we met de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wapenveld. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3450)
€835
(€5700)
€1230
(€8700)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€245
(€1950)
€395
(€3050)
Spouwmuur€255
(€1500)
€430
(€2300)
€845
(€3150)
HR++ glas€225
(€2825)
€265
(€3650)
€375
(€4475)
isolatie wapenveld 8190

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Wapenveld?

Waarom mijn woning in Wapenveld isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en dat bespaart tot €345 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerde

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Wapenveld extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerde.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Heerde
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wapenveld. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder kom je met een isolatieplan Wapenveld wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Wapenveld voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Wapenveld. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen