Isolatie Onnen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Onnen? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als je spouwmuur isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Onnen. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-onnen-9755

 • Uitstekend rendement
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9755
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Onnen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Onnen is aantrekkelijk (plusminus € 970 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven fluctueren rond de €1975 en het bespaart circa €205 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Onnen kost ongeveer €5050. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Hiermee bespaar je circa €860 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we diverse vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Onnen (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere maatschappij? Woning Onnen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Onnen. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3150)
€805
(€4550)
€1210
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€220
(€1550)
€360
(€3150)
Spouwmuur€240
(€1250)
€530
(€2475)
€825
(€3175)
HR++ glas€215
(€2550)
€305
(€4275)
€355
(€5200)
isolatie onnen 9755

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Onnen?

Waarom mijn woning in Onnen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950 en geeft een besparing van €320 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Multimate, Formido, Hornbach, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haren

Dankzij opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Onnen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haren
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Onnen. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Onnen wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Onnen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Onnen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen