Isolatie Noordlaren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Noordlaren? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering als plat dak isoleren en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Noordlaren. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als de spouw isoleren en steenwol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-noordlaren-9479

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Milieubewuste keuze
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere woningwaarde

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9479
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Noordlaren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Noordlaren is voordeling (vanaf € 780 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1725 en de besparing loopt op tot €285 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, glaswol, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Noordlaren kost je zo’n €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1030. De potentiële besparing ligt op €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11000. Het voordeel is pakweg €790, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Noordlaren (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Woning Noordlaren isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Onderstaand vind je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Noordlaren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3500)
€595
(€6400)
€990
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€205
(€2650)
€325
(€3500)
Spouwmuur€175
(€1225)
€570
(€2275)
€915
(€3325)
HR++ glas€210
(€2650)
€325
(€3225)
€360
(€5225)
isolatie noordlaren 9479

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Noordlaren?

Waarom mijn woning in Noordlaren isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075 en dat bespaart tot €325 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haren

Met hulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Noordlaren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haren
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Noordlaren. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Noordlaren wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Noordlaren voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Noordlaren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen