Isolatie Glimmen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Glimmen? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. gevelisolatie en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Glimmen. Bijvoorbeeld thema’s als dubbel glas en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-glimmen-9756

 • Hoog rendement
 • Een optimaal wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9756
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check je de populairste methodes om jouw woning in Glimmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Glimmen is goedkoop (om en nabij de € 760 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Glimmen kost ongeveer €4950. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. De potentiële besparing ligt op €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Hiermee bespaar je plusminus €900 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we verschillende mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Glimmen (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en een energiezuinige gemeenschap? Woning Glimmen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2350 m3. De besparing komt neer op €950 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Glimmen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€585
(€5700)
€1020
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€240
(€1550)
€320
(€3350)
Spouwmuur€365
(€850)
€580
(€2650)
€885
(€3650)
HR++ glas€230
(€2575)
€310
(€3025)
€425
(€5375)
isolatie glimmen 9756

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Glimmen?

Waarom mijn woning in Glimmen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €285 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Haren

Via een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Glimmen een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haren.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haren
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Glimmen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Glimmen wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Glimmen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Glimmen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen