Isolatie Spaarndam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Spaarndam? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties zoals muren isoleren of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Spaarndam. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en purschuim. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-spaarndam-2064

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Spaarndam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Spaarndam is interessant (vanaf € 930 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, folie, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Spaarndam kost +/- €5600. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11400. Het rendement is ongeveer €940 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog een aantal populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Spaarndam (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Spaarndam isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. Dat komt neer op €1400 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Spaarndam. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3150)
€815
(€6550)
€1210
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€285
(€2200)
€340
(€3400)
Spouwmuur€175
(€1175)
€580
(€2600)
€810
(€3000)
HR++ glas€225
(€2300)
€275
(€3375)
€355
(€5050)
isolatie spaarndam 2064

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Spaarndam?

Waarom mijn woning in Spaarndam isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en geeft een besparing van €330 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Spaarndam een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmerliede.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Spaarndam. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Spaarndam wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Spaarndam voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Spaarndam. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen