Isolatie Halfweg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Halfweg? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als isolatie van de garage en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Halfweg. Je leest uitvoerig over thema’s als tochtprofielen en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-halfweg-1165

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Voor iedere portemonnee
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode1165
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de aantrekkelijkste acties om je woning in Halfweg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Halfweg is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 980 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €230 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1800 en het resultaat is zo’n €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Halfweg kost plusminus €5450. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. De besparing loopt op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Dit levert op om en nabij €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Halfweg (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een bewuste toekomst? Woning Halfweg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar. Op deze pagina ontdek je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Halfweg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€765
(€4700)
€1040
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€275
(€2100)
€320
(€2900)
Spouwmuur€300
(€1750)
€740
(€2600)
€855
(€3050)
HR++ glas€220
(€2525)
€265
(€4050)
€390
(€5175)
isolatie halfweg 1165

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Halfweg?

Waarom mijn woning in Halfweg isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en besparen tot €200 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder vind je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Halfweg een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmerliede.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Halfweg. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Halfweg wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Halfweg voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Halfweg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen