Isolatie Haarlemmerliede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Haarlemmerliede? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. schuin dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met belangrijke informatie over isolatie Haarlemmerliede. Je leest uitvoerig over topics als de zolder isoleren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-haarlemmerliede-2065

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Aangenamer wonen
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2065
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Haarlemmerliede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Haarlemmerliede kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 730 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1800 en de winst ligt rond de €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Haarlemmerliede kost plusminus €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het rendement is al snel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Dit levert op ong. €880 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog enkele aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Haarlemmerliede (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een energiebewuste gemeenschap? Woning Haarlemmerliede isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 p/jaar. Op deze website calculeren we de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Haarlemmerliede. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€625
(€7250)
€990
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€225
(€2300)
€400
(€3000)
Spouwmuur€175
(€1125)
€420
(€2475)
€895
(€3400)
HR++ glas€205
(€2300)
€300
(€4300)
€355
(€5050)
isolatie haarlemmerliede 2065

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Haarlemmerliede?

Waarom mijn woning in Haarlemmerliede isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Praxis, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 15% van de factuur kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Haarlemmerliede een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmerliede.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Haarlemmerliede. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Haarlemmerliede wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Haarlemmerliede voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Haarlemmerliede. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen