Isolatie Oene

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oene? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen zoals isolatie van platte dak en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Oene. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oene-8167

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Voor elk budget
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8167
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk jij de meest rendabele acties om je woning in Oene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oene is interessant beginnend bij € 820 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1800 en het resultaat is zo’n €275 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, steenwol, icynene, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oene kost zo’n €5450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Dit levert op plusminus €750 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we verschillende populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oene (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Oene isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 p/jaar. Hieronder tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oene. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€625
(€4750)
€1060
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€295
(€2050)
€390
(€3400)
Spouwmuur€235
(€1425)
€480
(€1950)
€895
(€3225)
HR++ glas€220
(€2225)
€320
(€3350)
€435
(€4525)
isolatie oene 8167

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oene?

Waarom mijn woning in Oene isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect of NLE, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500, waarbij u een besparing realiseert van €320, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Praxis, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Epe

Door te profiteren van subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Oene extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.epe.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Epe
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oene. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Oene wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oene voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Oene. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen