Isolatie Vaassen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vaassen? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouwmuur isoleren en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Vaassen. We bespreken zaken als triple glas en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vaassen-8171

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8171
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de populairste toepassingen om je woning in Vaassen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vaassen is goed te betalen (vanaf plusminus € 960 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €260 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, steenwol, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vaassen kost zo’n €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Het rendement is al snel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11500. Het rendement is circa €910 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog enkele populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Vaassen (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een energiebewuste wereld? Woning Vaassen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. Dat is dus al gauw €1250 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Vaassen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3600)
€855
(€6650)
€1050
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€230
(€2100)
€390
(€3050)
Spouwmuur€190
(€1300)
€680
(€2650)
€930
(€3125)
HR++ glas€205
(€2300)
€280
(€3400)
€380
(€5275)
isolatie vaassen 8171

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Vaassen?

Waarom mijn woning in Vaassen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Multimate, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Epe

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n een kwart van de offerte kan je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Vaassen een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.epe.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Epe
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Vaassen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met behulp van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Vaassen wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vaassen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Vaassen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen