Isolatie Emst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Emst? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je handige informatie over isolatie Emst. Denk aan items als isolatie van de dakkapel en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-emst-8166

 • Besparen op energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Milieubewuste keuze
 • Minder geluid van buiten
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8166
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf zie je de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Emst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Emst is aantrekkelijk (om en nabij de € 710 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1725 en het resultaat is zo’n €185 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Emst kost zo’n €5050. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Hiermee bespaar je om en nabij €940 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we meerdere alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Emst (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende toekomst? Woning Emst isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 op jaarbasis. Hierna tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Emst. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3100)
€755
(€7150)
€1030
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€205
(€2200)
€380
(€3150)
Spouwmuur€235
(€1400)
€430
(€2025)
€865
(€3600)
HR++ glas€250
(€2850)
€270
(€4050)
€425
(€4475)
isolatie emst 8166

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Emst?

Waarom mijn woning in Emst isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725 en dat bespaart tot €310 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Praxis, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Epe

Met hulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Emst een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.epe.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Epe
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Emst. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Emst wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Emst voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Emst. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen