Isolatie Neerkant

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Neerkant? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals schuin dak isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Neerkant. We bespreken zaken als isolatie van de binnengevel en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-neerkant-5758

 • Lagere stookkosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Zet het milieu op 1
 • Dempt het geluid
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5758
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Neerkant te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Neerkant is goedkoop (al vanaf € 990 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €250 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Neerkant kost om en nabij de €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. De winst is plusminus €760 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Neerkant (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een energiebewuste maatschappij? Woning Neerkant isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Hieronder check je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Neerkant. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4350)
€755
(€5950)
€1100
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€185
(€1850)
€370
(€3150)
Spouwmuur€270
(€1675)
€460
(€1925)
€835
(€3325)
HR++ glas€235
(€2125)
€295
(€3075)
€430
(€5100)
isolatie neerkant 5758

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Neerkant?

Waarom mijn woning in Neerkant isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050, dat betekent een winst van 210 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Hubo, Gamma, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Deurne

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Neerkant een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.deurne.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Deurne
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Neerkant. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Neerkant wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Neerkant voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Neerkant. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen