Isolatie Helenaveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Helenaveen? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Helenaveen. Je komt meer te weten over topics als isolatie van buitenmuren en ventilatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-helenaveen-5759

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5759
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Helenaveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Helenaveen is goed te betalen beginnend bij € 830 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1950 en de winst ligt rond de €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Helenaveen kost ongeveer €5550. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Dit levert op grofweg €900 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog enkele rendabele alternatieven. Hierna benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Helenaveen (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Helenaveen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Helenaveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€735
(€5650)
€1250
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€195
(€1650)
€325
(€3500)
Spouwmuur€305
(€1250)
€670
(€2350)
€920
(€3175)
HR++ glas€210
(€1875)
€325
(€4100)
€350
(€5275)
isolatie helenaveen 5759

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Helenaveen?

Waarom mijn woning in Helenaveen isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en dat bespaart tot €200 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Karwei. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Deurne

Met behulp van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Helenaveen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.deurne.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Deurne
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Helenaveen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Helenaveen wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Helenaveen voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Helenaveen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen