Isolatie Vlierden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vlierden? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de garage isoleren en isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met waardevolle informatie over isolatie Vlierden. We zoomen in op items als muren isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vlierden-5756

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Ook akoestische isolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5756
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Vlierden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vlierden is voordeling (al vanaf +/- € 950 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vlierden kost gemiddeld €5850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Hiermee bespaar je zo’n €990 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we nog een aantal alternatieve werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Vlierden (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een energiebewuste gemeenschap? Woning Vlierden isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. Dat komt neer op €1250 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Vlierden. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4350)
€805
(€6000)
€1050
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€205
(€2400)
€395
(€2800)
Spouwmuur€400
(€1675)
€560
(€2625)
€930
(€3075)
HR++ glas€190
(€2925)
€275
(€3175)
€445
(€4975)
isolatie vlierden 5756

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Vlierden?

Waarom mijn woning in Vlierden isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250 en dat levert gemiddeld op €290 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Formido, Praxis, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Deurne

Dankzij een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vlierden een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.deurne.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Deurne
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Vlierden. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Vlierden wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vlierden voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Vlierden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen