Isolatie Akersloot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Akersloot? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de bodem of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Akersloot. Bijvoorbeeld topics als isolatie van platte dak en minerale wol. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-akersloot-1921

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder vervuiling
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1921
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind jij de meest populaire methodes om jullie woning in Akersloot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Akersloot is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 950 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €230 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, icynene, folie, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Akersloot kost +/- €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het voordeel is zo’n €950, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal populaire oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Akersloot (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere toekomst? Woning Akersloot isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per jaar. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Akersloot. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3300)
€585
(€5850)
€1140
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€235
(€2650)
€335
(€2700)
Spouwmuur€225
(€1500)
€580
(€2000)
€920
(€3350)
HR++ glas€190
(€2125)
€315
(€3250)
€415
(€4925)
isolatie akersloot 1921

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Akersloot?

Waarom mijn woning in Akersloot isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450, dat betekent een winst van 215 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Castricum

Mede door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Akersloot een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.castricum.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Castricum
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Akersloot. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Akersloot wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Akersloot voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Akersloot. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen