Isolatie de Woude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in de Woude? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als muren isoleren en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met nuttige informatie over isolatie de Woude. Bijvoorbeeld vraagstukken over de zolder isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-de-woude-1489

 • Uitstekend rendement
 • Een prettige leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1489
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire onderdelen om jullie woning in de Woude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in de Woude kan zeer goedkoop (plusminus € 760 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1775 en de potentiële besparing ligt op €195, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in de Woude kost doorgaans €5850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Hiermee bespaar je plusminus €880 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. Hieronder vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in de Woude (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning de Woude isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 op jaarbasis. Op deze website tref je de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in de Woude. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€605
(€5300)
€1170
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€195
(€2100)
€390
(€3350)
Spouwmuur€280
(€1300)
€690
(€2225)
€780
(€3150)
HR++ glas€205
(€2825)
€295
(€3775)
€360
(€4625)
isolatie de-woude 1489

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in de Woude?

Waarom mijn woning in de Woude isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250 en geeft een besparing van €255 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Castricum

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 20% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in de Woude een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.castricum.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Castricum
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in de Woude. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan de Woude wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in de Woude voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in de Woude. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een aangenaam leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen