Isolatie Limmen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Limmen? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals schuin dak isoleren of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Limmen. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de spouwmuur en U-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-limmen-1906

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1906
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest interessante methodes om jullie woning in Limmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Limmen is voordeling (gemiddeld zo’n € 790 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €230 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Limmen kost je zo’n €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. De potentiële besparing ligt op €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Je profiteert van zo’n €950 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er allerlei rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Limmen (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een groenere samenleving? Woning Limmen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. De besparing komt neer op €1350 op jaarbasis. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Limmen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€585
(€5100)
€940
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€190
(€2500)
€310
(€2850)
Spouwmuur€310
(€1150)
€640
(€2225)
€805
(€3200)
HR++ glas€230
(€2575)
€300
(€4275)
€355
(€4875)
isolatie limmen 1906

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Limmen?

Waarom mijn woning in Limmen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975, dat betekent een winst van 235 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Castricum

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus een kwart van de factuur kan je terugvragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Limmen een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.castricum.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Castricum
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Limmen. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Limmen wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Limmen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Limmen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden jou een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen