Isolatie Empe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Empe? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als spouwmuurisolatie en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Empe. We bespreken thema’s als triple glas en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-empe-7399

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode7399
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website ontdek je de populairste stappen om jullie woning in Empe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Empe is aantrekkelijk (ongeveer € 720 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De prijzen fluctueren rond de €1775 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Empe kost gemiddeld €5800. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. De winst is grofweg €930 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog enkele vaak toegepaste opties. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Empe (maart 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Woning Empe isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Empe. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3350)
€785
(€6150)
€1070
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€275
(€1800)
€315
(€3200)
Spouwmuur€220
(€1475)
€670
(€2525)
€890
(€3600)
HR++ glas€190
(€2175)
€310
(€4175)
€350
(€5100)
isolatie empe 7399

Plaatsen in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Empe?

Waarom mijn woning in Empe isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Eneco of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en dat bespaart tot €350 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Formido, Hubo, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Brummen

Dankzij subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Empe extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.brummen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Brummen
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Empe. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Empe wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Empe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Empe. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen