Isolatie Tonden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tonden? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties als isolatie van buitenmuren en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Tonden. Denk aan topics als schuin dak isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-tonden-6975

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6975
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje lees jij de interessantste methodes om je woning in Tonden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tonden kan erg voordelig (om en nabij de € 740 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1600 en de besparing loopt op tot €280 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Tonden kost je zo’n €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. De potentiële besparing ligt op €810 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het rendement is circa €970 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we verschillende vaak toegepaste vormen. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Tonden (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Woning Tonden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. De besparing komt neer op €1150 p/jaar. Op deze website ontdek je de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Tonden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3150)
€755
(€6900)
€910
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€245
(€2550)
€315
(€2950)
Spouwmuur€365
(€1650)
€710
(€2725)
€865
(€3500)
HR++ glas€190
(€2300)
€275
(€3025)
€425
(€4725)
isolatie tonden 6975

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Tonden?

Waarom mijn woning in Tonden isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Vandebron, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website ontdek je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Gamma, Formido, Karwei, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Brummen

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Tonden een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.brummen.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Brummen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Tonden. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Tonden wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tonden voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Tonden. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen