Isolatie Hall

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hall? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over isolatie Hall. We staan stil bij onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hall-6964

 • Significant lagere energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6964
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest interessante acties om een woning in Hall te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hall is voordeling (vanaf ongeveer € 850 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €255 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hall kost plusminus €5600. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. De potentiële besparing ligt op €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11100. Daarmee bespaar je plusminus €770 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er verschillende rendabele uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hall (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Hall isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hall. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€645
(€5900)
€1130
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€230
(€1850)
€305
(€2800)
Spouwmuur€360
(€1050)
€710
(€2475)
€835
(€3525)
HR++ glas€245
(€2625)
€265
(€3925)
€420
(€4425)
isolatie hall 6964

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hall?

Waarom mijn woning in Hall isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275, dat betekent een winst van 310 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Brummen

Mede door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Hall een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.brummen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Brummen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hall. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Hall wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Hall voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hall. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen