Isolatie Leuvenheim

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Leuvenheim? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals buitenmuren isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Leuvenheim. Denk aan vraagstukken over vloerisolatie en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-leuvenheim-6974

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder geluidsoverlast
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6974
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal je de interessantste onderdelen om een woning in Leuvenheim te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Leuvenheim kan erg voordelig (rond de € 840 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn gemiddeld €1875 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Leuvenheim kost zo’n €4500. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1140. De potentiële besparing ligt op €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Je profiteert van ong. €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende interessante opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Leuvenheim (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een energiebewuste gemeenschap? Woning Leuvenheim isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De besparing komt neer op €1000 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Leuvenheim. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€795
(€4900)
€970
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€245
(€2650)
€310
(€3500)
Spouwmuur€290
(€1075)
€670
(€2500)
€910
(€3500)
HR++ glas€245
(€2125)
€280
(€4025)
€405
(€5025)
isolatie leuvenheim 6974

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Leuvenheim?

Waarom mijn woning in Leuvenheim isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en dat bespaart tot €300 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Brummen

Door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Leuvenheim extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.brummen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Brummen
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Leuvenheim. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Leuvenheim wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Leuvenheim voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Leuvenheim. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen