Isolatie Eerbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eerbeek? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de schuur of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Eerbeek. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van schuine dak en subsidie Isolatie mei 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-eerbeek-6961

 • Significant lagere energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Een duurzame oplossing
 • Voor elk budget
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6961
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina vind jij de interessantste manieren om je woning in Eerbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Eerbeek is betaalbaar beginnend bij € 780 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart al snel €245 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Eerbeek kost je zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1210. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Hiermee bespaar je circa €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er verscheidene rendabele uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Eerbeek (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige wereld? Woning Eerbeek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Eerbeek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4050)
€595
(€6300)
€1230
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€295
(€1800)
€330
(€2850)
Spouwmuur€175
(€1375)
€660
(€2625)
€860
(€3450)
HR++ glas€195
(€2600)
€260
(€3725)
€415
(€4600)
isolatie eerbeek 6961

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Eerbeek?

Waarom mijn woning in Eerbeek isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750, dat betekent een winst van 240 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Hornbach, Gamma, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Brummen

Door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Eerbeek extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.brummen.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Brummen
Het is evident: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Eerbeek. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Eerbeek wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Eerbeek voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Eerbeek. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen