Isolatie Ewijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ewijk? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen als gevelisolatie of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Ewijk. We gaan aan de slag met zaken als de spouwmuur isoleren en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ewijk-6644

 • Lagere energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6644
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Ewijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ewijk is aantrekkelijk (ongeveer € 960 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen fluctueren rond de €1825 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ewijk kost zo’n €5500. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. De potentiële besparing ligt op €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. De winst is circa €770 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zien we allerlei vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ewijk (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Ewijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Ewijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€655
(€7100)
€1230
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€225
(€1600)
€340
(€3600)
Spouwmuur€290
(€900)
€570
(€1925)
€875
(€3550)
HR++ glas€210
(€1825)
€315
(€3300)
€400
(€5250)
isolatie ewijk 6644

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ewijk?

Waarom mijn woning in Ewijk isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Budget Energie en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850, waarbij u een besparing realiseert van €340, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beuningen

Met behulp van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Ewijk een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.beuningen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beuningen
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ewijk. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Ewijk wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ewijk voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Ewijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen