Isolatie Winssen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Winssen? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Winssen. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie binnenkant gevel en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-winssen-6645

 • Lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • U stoot minder CO2 uit
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Een hoger energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6645
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste methodes om een woning in Winssen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Winssen is aantrekkelijk (ongeveer € 720 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €210, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Winssen kost gemiddeld €5700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12100. Daarmee bespaar je ong. €990 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog meer interessante vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Winssen (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een groenere wereld? Woning Winssen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Op deze pagina tref je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Winssen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3350)
€835
(€6750)
€1140
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€295
(€1700)
€300
(€3050)
Spouwmuur€185
(€1525)
€470
(€2000)
€810
(€3250)
HR++ glas€215
(€2075)
€300
(€3925)
€350
(€4425)
isolatie winssen 6645

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Winssen?

Waarom mijn woning in Winssen isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder tref je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Beuningen

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Winssen een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.beuningen.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beuningen
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Winssen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Winssen wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Winssen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Winssen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen