Isolatie Weurt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Weurt? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de binnengevel en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Weurt. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-weurt-6551

 • Lagere energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Reductie geluid
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6551
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk je de meest interessante manieren om jullie woning in Weurt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Weurt is interessant (ongeveer € 990 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €225 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Weurt kost plusminus €5300. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De besparing loopt op tot €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11400. Het rendement is om en nabij €820, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we diverse vaak toegepaste opties. Hieronder beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Weurt (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een energiezuinige samenleving? Woning Weurt isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Weurt. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€595
(€6250)
€1020
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€180
(€2350)
€350
(€3200)
Spouwmuur€290
(€1000)
€690
(€2075)
€815
(€3475)
HR++ glas€240
(€2350)
€275
(€3975)
€380
(€5325)
isolatie weurt 6551

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Weurt?

Waarom mijn woning in Weurt isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beuningen

Door de ondersteuning van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Weurt extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.beuningen.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Beuningen
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Weurt. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Weurt wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Weurt voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Weurt. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen