Isolatie Luyksgestel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Luyksgestel? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals plat dak isoleren of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Luyksgestel. Je leest uitvoerig over vraagstukken over buitenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-luyksgestel-5575

 • Lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5575
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Luyksgestel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Luyksgestel is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 980 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Luyksgestel kost je zo’n €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13000. Daarmee bespaar je ong. €800 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we meerdere rendabele alternatieven. Hieronder vermelden we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Luyksgestel (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste gemeenschap? Woning Luyksgestel isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 per jaar. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Luyksgestel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€695
(€5700)
€1250
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€205
(€2100)
€315
(€2750)
Spouwmuur€260
(€1525)
€610
(€2800)
€855
(€3075)
HR++ glas€205
(€2275)
€265
(€4100)
€390
(€4650)
isolatie luyksgestel 5575

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Luyksgestel?

Waarom mijn woning in Luyksgestel isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en besparen tot €325 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergeijk

Dankzij opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Luyksgestel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergeijk.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergeijk
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Luyksgestel. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Luyksgestel wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Luyksgestel voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Luyksgestel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen