Isolatie Riethoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Riethoven? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel als isolatie van binnenmuren of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Riethoven. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-riethoven-5561

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5561
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Riethoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Riethoven kan erg voordelig (al vanaf € 940 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1725 en het rendement ligt op zo’n €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, steenwol, folie, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Riethoven kost je zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. De winst is zo’n €850 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog een aantal alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Riethoven (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Woning Riethoven isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 (jaarlijks). Op deze website komen we met de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Riethoven. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€735
(€7050)
€1040
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€170
(€2300)
€385
(€3400)
Spouwmuur€230
(€1450)
€700
(€2350)
€790
(€3500)
HR++ glas€220
(€2825)
€280
(€3100)
€375
(€4900)
isolatie riethoven 5561

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Riethoven?

Waarom mijn woning in Riethoven isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Energiedirect en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en dat levert gemiddeld op €295 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergeijk

Via subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Riethoven een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergeijk.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Bergeijk
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Riethoven. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Riethoven wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Riethoven voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Riethoven. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen