Isolatie Westerhoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Westerhoven? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties als de binnengevel isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Westerhoven. We gaan aan de slag met zaken als tochtprofielen en steenwol. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-westerhoven-5563

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5563
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de aantrekkelijkste acties om een woning in Westerhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Westerhoven is betaalbaar (rond de € 840 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1825 en de winst ligt rond de €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westerhoven kost ongeveer €4600. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. De winst is plusminus €800 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westerhoven (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een duurzame maatschappij? Woning Westerhoven isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar. Hierna tref je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Westerhoven. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4000)
€605
(€5650)
€1090
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€180
(€2100)
€325
(€2700)
Spouwmuur€185
(€975)
€680
(€2375)
€850
(€3575)
HR++ glas€200
(€2475)
€280
(€3700)
€350
(€5325)
isolatie westerhoven 5563

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Westerhoven?

Waarom mijn woning in Westerhoven isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Budget Energie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en dat levert gemiddeld op €315 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergeijk

Door een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Westerhoven extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergeijk.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergeijk
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Westerhoven. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Westerhoven wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Westerhoven voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Westerhoven. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen