Isolatie Stoutenburg Noord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Stoutenburg Noord? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je waardevolle informatie over isolatie Stoutenburg Noord. We bespreken onderwerpen als de zolder isoleren en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-stoutenburg-noord-3836

 • Lagere energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3836
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Stoutenburg Noord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Stoutenburg Noord kan zeer goedkoop (ongeveer € 830 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1875 en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stoutenburg Noord kost je zo’n €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. De besparing loopt op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Hiermee bespaar je circa €910 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we meerdere rendabele vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Stoutenburg Noord (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Stoutenburg Noord isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat is dus al gauw €1325 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Stoutenburg Noord. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€655
(€5700)
€1170
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€245
(€1950)
€370
(€3350)
Spouwmuur€180
(€1625)
€630
(€1900)
€805
(€3300)
HR++ glas€210
(€2375)
€270
(€3725)
€400
(€4725)
isolatie stoutenburg-noord 3836

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Stoutenburg Noord?

Waarom mijn woning in Stoutenburg Noord isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Karwei, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Amersfoort

Door subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Stoutenburg Noord een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.amersfoort.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Amersfoort
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Stoutenburg Noord. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Stoutenburg Noord wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Stoutenburg Noord voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Stoutenburg Noord. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen