Isolatie Hooglanderveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hooglanderveen? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties als isolatie van de zolder en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Hooglanderveen. We gaan aan de slag met onderwerpen als de schuur isoleren en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hooglanderveen-3829

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3829
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina zie je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Hooglanderveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hooglanderveen is betaalbaar (al vanaf € 910 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €2000 en je bespaart al snel €230 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hooglanderveen kost zo’n €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13400. Hiermee bespaar je plusminus €780 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we diverse vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hooglanderveen (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Woning Hooglanderveen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 p/jaar. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Hooglanderveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€725
(€5500)
€1120
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€280
(€2000)
€350
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1075)
€530
(€2600)
€880
(€3475)
HR++ glas€210
(€2025)
€305
(€3275)
€445
(€4500)
isolatie hooglanderveen 3829

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Hooglanderveen?

Waarom mijn woning in Hooglanderveen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Amersfoort

Met behulp van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Hooglanderveen een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.amersfoort.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Amersfoort
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hooglanderveen. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Hooglanderveen wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Hooglanderveen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Hooglanderveen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen