Isolatie Hoogland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hoogland? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de kruipruimte of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Hoogland. Je kunt denken aan zaken als isolatie buitenkant gevel en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hoogland-3828

 • Investering snel terugverdiend
 • Een optimaal leefklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder ongedierte
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3828
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje tref jij de meest interessante stappen om jouw woning in Hoogland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hoogland is aantrekkelijk (plusminus € 810 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hoogland kost om en nabij de €4800. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Het rendement is zo’n €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er allerlei mogelijke alternatieven. Hieronder praten we over de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hoogland (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een groenere toekomst? Woning Hoogland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hoogland. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3500)
€655
(€4650)
€1140
(€9200)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€225
(€2000)
€380
(€3550)
Spouwmuur€355
(€1225)
€740
(€2775)
€830
(€3275)
HR++ glas€230
(€2525)
€310
(€3850)
€360
(€4875)
isolatie hoogland 3828

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Hoogland?

Waarom mijn woning in Hoogland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Budget Energie of NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder lees je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Amersfoort

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Hoogland extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.amersfoort.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Amersfoort
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hoogland. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Hoogland wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hoogland voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Hoogland. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een gezond wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen