Isolatie Buren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Buren? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties zoals je spouwmuur isoleren en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over isolatie Buren. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals schuin dak isoleren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-buren-9164

 • Minder energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Buren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Buren is goed te betalen (al vanaf € 740 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, icynene, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Buren kost ongeveer €4700. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. De besparing loopt op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13100. Dit levert op om en nabij €830 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Buren (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Buren isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. Dat is dus al gauw €925 p/jaar. Hierna calculeren we de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Buren. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€655
(€6850)
€1190
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€240
(€2550)
€320
(€3150)
Spouwmuur€380
(€950)
€620
(€2350)
€810
(€3600)
HR++ glas€250
(€2675)
€340
(€3500)
€395
(€4650)
isolatie buren 9164

Plaatsen in de buurt:

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Buren?

Waarom mijn woning in Buren isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ameland

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20% van de tarieven kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Buren een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ameland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ameland
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Buren. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Buren wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Buren voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Buren. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen