Isolatie Hollum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hollum? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van haalbare maatregelen als spouwmuurisolatie of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je uiteenlopende informatie over isolatie Hollum. We bespreken vraagstukken over tochtprofielen en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hollum-9161

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9161
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Hollum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hollum kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 950 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hollum kost gemiddeld €4750. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Hiermee bespaar je pakweg €770 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we verscheidene mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hollum (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Hollum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. Dat is dus al gauw €1350 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Hollum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3600)
€675
(€5250)
€960
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€260
(€2150)
€335
(€3300)
Spouwmuur€360
(€800)
€510
(€2075)
€950
(€3550)
HR++ glas€210
(€2375)
€310
(€3900)
€395
(€4450)
isolatie hollum 9161

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hollum?

Waarom mijn woning in Hollum isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600, dat betekent een winst van 305 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Ameland

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa een kwart van de factuur mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Hollum een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.ameland.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ameland
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hollum. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Hollum wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Hollum voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Hollum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen