Isolatie Nes

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nes? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als muren isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Nes. We zoomen in op zaken als isolatie van muren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-nes-9163

 • Snel terugverdiend
 • Meer controle in de woning
 • Goed bezig voor het milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9163
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Nes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nes kan erg voordelig (al vanaf € 760 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1725 en je bespaart al snel €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nes kost zo’n €5850. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. De potentiële besparing ligt op €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13300. Daarmee bespaar je ong. €830 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog enkele rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nes (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Nes isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Nes. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€575
(€7300)
€1210
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€270
(€1600)
€310
(€3350)
Spouwmuur€220
(€1500)
€420
(€1925)
€795
(€3550)
HR++ glas€205
(€2075)
€285
(€3425)
€400
(€5075)
isolatie nes 9163

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Nes?

Waarom mijn woning in Nes isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775 en geeft een besparing van €300 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina lees je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Multimate, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ameland

Door (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Nes een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ameland.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Ameland
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Nes. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Nes wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nes voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Nes. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen