Isolatie Rotterdam-Albrandswaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rotterdam-Albrandswaard? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen als bijv. gevelisolatie en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Rotterdam-Albrandswaard. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-rotterdam-albrandswaard-3165

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Een verantwoorde keuze
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3165
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Rotterdam-Albrandswaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rotterdam-Albrandswaard kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 880 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rotterdam-Albrandswaard kost zo’n €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Hiermee bespaar je om en nabij €910 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we diverse populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rotterdam-Albrandswaard (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Rotterdam-Albrandswaard isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Rotterdam-Albrandswaard. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€585
(€5500)
€990
(€8000)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€255
(€2200)
€305
(€2950)
Spouwmuur€235
(€1475)
€530
(€2675)
€820
(€3475)
HR++ glas€225
(€2950)
€260
(€3750)
€370
(€5150)
isolatie rotterdam-albrandswaard 3165

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Rotterdam-Albrandswaard?

Waarom mijn woning in Rotterdam-Albrandswaard isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Energiedirect of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en besparen tot €225, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Formido, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Albrandswaard

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Rotterdam-Albrandswaard een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.albrandswaard.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Albrandswaard
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Rotterdam-Albrandswaard. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Rotterdam-Albrandswaard wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Rotterdam-Albrandswaard voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Rotterdam-Albrandswaard. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen