Isolatie Rhoon

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rhoon? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel als plat dak isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Rhoon. We bespreken thema’s als naden en kieren dichten en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-rhoon-3161

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Reductie geluid
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop lees jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Rhoon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rhoon is goed te betalen (vanaf plusminus € 990 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €280 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €2000 en het rendement ligt op zo’n €270 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rhoon kost gemiddeld €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Hiermee bespaar je ongeveer €780 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we nog enkele mogelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Rhoon (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Woning Rhoon isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl calculeren we de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Rhoon. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4350)
€685
(€4500)
€1000
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€170
(€2200)
€340
(€3000)
Spouwmuur€375
(€1275)
€570
(€2300)
€850
(€3000)
HR++ glas€200
(€2600)
€320
(€3725)
€360
(€5275)
isolatie rhoon 3161

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Rhoon?

Waarom mijn woning in Rhoon isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550 en dat bespaart tot €295, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Albrandswaard

Door de ondersteuning van subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Rhoon een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.albrandswaard.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Albrandswaard
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Rhoon. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Rhoon wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Rhoon voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Rhoon. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen