Isolatie Poortugaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Poortugaal? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen als bijv. isolatie van de buitengevel en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Poortugaal. We gaan aan de slag met thema’s als tochtwering en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-poortugaal-3171

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder problemen met vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3171
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Poortugaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Poortugaal is betaalbaar (ongeveer € 880 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €215, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Poortugaal kost je zo’n €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1230. De besparing loopt op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Het rendement is grofweg €920 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we meerdere alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Poortugaal (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige wereld? Woning Poortugaal isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Poortugaal. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€745
(€6150)
€1030
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€235
(€2600)
€315
(€3350)
Spouwmuur€355
(€725)
€600
(€2475)
€870
(€3300)
HR++ glas€195
(€2050)
€290
(€3300)
€375
(€4900)
isolatie poortugaal 3171

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Poortugaal?

Waarom mijn woning in Poortugaal isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000 en dat bespaart tot €215 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Formido, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Albrandswaard

Mede door een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 25% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Poortugaal een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.albrandswaard.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Albrandswaard
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Poortugaal. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Poortugaal wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Poortugaal voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Poortugaal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen