Isolatie Cothen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Cothen? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Cothen. Je kunt denken aan onderwerpen als de vloer isoleren en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-cothen-3945

 • Lagere maandlasten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Geluidswerende werking
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3945
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop achterhaal je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Cothen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Cothen is voordeling (al vanaf +/- € 870 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €260 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1700 en het bespaart circa €200 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Cothen kost doorgaans €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Daarmee bespaar je ongeveer €810 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene populaire opties. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Cothen (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste samenleving? Woning Cothen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Hierna ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Cothen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4350)
€595
(€4700)
€1010
(€8700)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€280
(€1950)
€355
(€3200)
Spouwmuur€290
(€1500)
€430
(€2600)
€950
(€3450)
HR++ glas€205
(€1850)
€295
(€4200)
€425
(€5175)
isolatie cothen 3945

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Cothen?

Waarom mijn woning in Cothen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en besparen tot €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Formido, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijk bij Duurstede

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 20 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Cothen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wijkbijduurstede.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijk bij Duurstede
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Cothen. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Cothen wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Cothen voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Cothen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen