Isolatie Langbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Langbroek? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je waardevolle informatie over isolatie Langbroek. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als dakisolatie en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-langbroek-3947

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3947
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Langbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Langbroek is aantrekkelijk (vanaf € 880 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €220 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1775 en het resultaat is zo’n €225 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Langbroek kost doorgaans €5850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De besparing loopt op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. De winst is grofweg €880, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Langbroek (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Woning Langbroek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. Dat is dus al gauw €850 p/jaar. Op deze website vind je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Langbroek. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€705
(€6150)
€1000
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€245
(€1600)
€315
(€3400)
Spouwmuur€215
(€925)
€700
(€2525)
€895
(€3400)
HR++ glas€195
(€2400)
€330
(€3700)
€415
(€4525)
isolatie langbroek 3947

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Langbroek?

Waarom mijn woning in Langbroek isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375 en besparen tot €255, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina check je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijk bij Duurstede

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa een kwart van de kosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Langbroek een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.wijkbijduurstede.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijk bij Duurstede
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Langbroek. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Langbroek wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Langbroek voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Langbroek. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen