Isolatie Waspik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Waspik? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van binnenmuren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je belangrijke informatie over isolatie Waspik. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de garage en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-waspik-5165

 • Hoog rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Een warmere én stillere woning
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5165
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Waspik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Waspik is betaalbaar (vanaf ongeveer € 720 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1600 en het rendement ligt op zo’n €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, icynene, steenwol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Waspik kost plusminus €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13200. Dit levert op plusminus €930 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Waspik (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Waspik isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Waspik. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3950)
€825
(€7500)
€1160
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€210
(€2100)
€325
(€3000)
Spouwmuur€220
(€1450)
€480
(€2075)
€840
(€3575)
HR++ glas€205
(€2350)
€315
(€3125)
€355
(€5275)
isolatie waspik 5165

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Waspik?

Waarom mijn woning in Waspik isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, dat betekent een winst van 325 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis, Formido, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waalwijk

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Waspik extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waalwijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waalwijk
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Waspik. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Waspik wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Waspik voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Waspik. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen