Isolatie Sprang-Capelle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sprang-Capelle? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met waardevolle informatie over isolatie Sprang-Capelle. We gaan aan de slag met thema’s als schuimstrips en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-sprang-capelle-5160

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Geluidswerende werking
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5160
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje achterhaal jij de interessantste methodes om jullie woning in Sprang-Capelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sprang-Capelle is aantrekkelijk (vanaf € 920 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Sprang-Capelle kost ongeveer €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. De besparing loopt op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Dit levert op grofweg €910 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we nog meer alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sprang-Capelle (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiezuinige toekomst? Woning Sprang-Capelle isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. De besparing komt neer op €1275 per jaar. Hierna kijken we naar de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sprang-Capelle. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€695
(€6550)
€940
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€175
(€1700)
€350
(€2950)
Spouwmuur€275
(€1725)
€440
(€2175)
€785
(€3375)
HR++ glas€190
(€2150)
€335
(€3400)
€370
(€5325)
isolatie sprang-capelle 5160

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Sprang-Capelle?

Waarom mijn woning in Sprang-Capelle isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Delta en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en dat levert gemiddeld op €345, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website check je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Formido, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Waalwijk

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Sprang-Capelle een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waalwijk.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Waalwijk
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Sprang-Capelle. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sprang-Capelle wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Sprang-Capelle voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Sprang-Capelle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen