Isolatie Oost-Souburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oost-Souburg? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Oost-Souburg. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als spouwmuurisolatie en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-oost-souburg-4388

 • Besparen op energienota
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4388
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check jij de meest toegepaste stappen om een woning in Oost-Souburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oost-Souburg is financieel toegankelijk (om en nabij de € 990 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oost-Souburg kost ongeveer €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Het rendement is al snel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Het rendement is circa €830 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast onderscheiden we meerdere rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst praten we over de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Oost-Souburg (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige samenleving? Woning Oost-Souburg isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Oost-Souburg. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€715
(€5650)
€950
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€285
(€2000)
€330
(€2900)
Spouwmuur€330
(€1400)
€720
(€2500)
€810
(€3400)
HR++ glas€205
(€2725)
€285
(€4225)
€380
(€4450)
isolatie oost-souburg 4388

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oost-Souburg?

Waarom mijn woning in Oost-Souburg isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, waarbij u een besparing realiseert van €200 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hubo, Praxis, Multimate, Gamma, Formido. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Vlissingen

Door subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Oost-Souburg een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.vlissingen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vlissingen
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oost-Souburg. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Oost-Souburg wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oost-Souburg voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Oost-Souburg. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen