Isolatie Ritthem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ritthem? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel als bijv. je spouwmuur isoleren en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Ritthem. Dit kan gaan om items als plat dak isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ritthem-4389

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Verantwoorde investering
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4389
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref jij de meest populaire stappen om een woning in Ritthem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ritthem is aantrekkelijk (rond de € 910 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1925 en het bespaart circa €250, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ritthem kost ongeveer €5800. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Het rendement is al snel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12600. Je profiteert van circa €770 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we nog enkele rendabele alternatieven. Hierna praten we over de meest populaire opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ritthem (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Ritthem isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. Dat komt neer op €1150 p/jaar. Hieronder tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Ritthem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€735
(€5150)
€920
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€215
(€2500)
€365
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1350)
€460
(€2400)
€805
(€3275)
HR++ glas€210
(€2350)
€285
(€3300)
€440
(€4750)
isolatie ritthem 4389

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ritthem?

Waarom mijn woning in Ritthem isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Budget Energie of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en dat levert gemiddeld op €285 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Gamma, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Vlissingen

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Ritthem een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.vlissingen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vlissingen
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ritthem. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ritthem wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ritthem voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Ritthem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden jou een optimaal wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen